مقالات

انواع کوره ها :

1 – کوره الکتریکی مقاومتی :

به کوره هایی گفته می شود که انرژی لازم جهت افزایش دما توسط المنت تامین می شود. این انتقال حرارت می تواند از طریق جابجايي ، هدايت و تشعشع صورت پذیرد. المنت در این نوع کوره ها با توجه به کاربرد – نوع اتمسفر داخل- دمای ماکزیمم – زمان ماندگاری در دماهای مختلف و… بسیار متفاوت می باشد.

2- کوره سوختی :

به کوره هایی گفته می شود که انرژی حاصل جهت افزایش دما توسط سوخت های فسیلی ( گاز- گازوئیل – مازوت ) تامین می گردد. این کوره ها در صورت مناسب بودن کاربرد با توجه به عدم نیاز به تابلو برق سنگین و پیچیده برای کارگاه های صنعتی مخصوصا در ابعاد بزرک بسیار مقرون بصرفه و کم استهلاک می باشد.

3- کوره القایی :

انرژي الكتريكي از طريق القاي مقناطيسي در شارژفلزي ،به حرارت تبديل مي شود .اين كوره ها از نظر فركانس برق مصرفي به سه كوره ، كم ، ميان ، وپر فركانس ، و از نظر نحوه انتقال حرارت و ماهيت تبديل انرژي الكتريكي به حرارت ، به دو گروه كوره هاي كانالي و كوره هاي بدون هسته تقسيم ميشوند.اين كوره ها داراي كويل مسي هستند كه در اثر عبور جريان الكتريسيته از آن ، موجب القاي جريان الكتريكي بالايي در سطح فلز درون بوته مي گردد ، اين جريان الكتريسيته ، حرارت زيادي توليد ميكند كه منجر به ذوب سريع فلز مي شود. عبور جريان آب در كويل مسي ، باعث جلوگيري از ذوب شدن خود كويل مي گردد.

4 – کوره قوس الکتریکی :

در كوره هاي قوس الكتريكي ، انرژي الكتريكي از طريق ايجاد قوس بين الكترودهاي گرافيتي و شارژ فلزي و يا ايجاد قوس بين خود الكترودها ، به حرارت تبديل شده موجب ذوب فلزات ميگردد ،به همين خاطر اين كوره ها را بر دو نوع قوسي مستقيم و قوسي غير مستقيم تقسيم مي كنند.

كوره هاي قوسي غير مستقيم معمولا براي ذوب آلياژهاي مس و براي ذوب انواع فولادها و چدنها از كوره هاي قوسي مستقيم استفاده می گردد.